Suroviny: 5 ks klasických karlovarských oplatek 150 g másla 2 žloutky 150 g mléčné čokolády 150 g lístkových oříšků 1 lžíce rumu 125 ml smetany
Postup: Velkou výhodou karlovarskéo dortu je, že veám odpadá starost s pečením. Tak se do něj směle pusťme! Máslo s cukrem a žloutky utřeme ve větší misce do pěny, přidáme změklou čokoládu, opražené mleté oříšky, smetanu a rum.
Oplatky spojujeme krémem, okraje začistíme a dort zatížíme. Necháme v chladu zpevnit, dort pak ozdobíme podle vlastní fantazie (například nadrcenými oplatkami). Ztuhlý dort krájíme ostrým nožem na řezy.
TIP: Dort můžete připravit z jakýchkoliv oplatek, i neplněných – v tom případě přidejte do náplně cukr podle chuti.