Tvarožník je tuzemskou obdobou italského tiramisu.
Ingredience
400 g jahod, 120 g piškotů, 350 g zakysané smetany, 400 g plnotučného tvarohu, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce koňaku, šálek černé kávy, hořké kakao
Postup
Smícháme smetanu, tvaroh, vanilkový cukr a vše lehce promícháváme. Umyté jahody si nakrájíme na malé kousky a promícháme s cukrem.
Připravíme si formu, na její dno vyskládáme piškoty, zakapeme je černou kávou smíchanou s koňakem, přidáme vrstvu krému, uhladíme a do něj vyskládáme jahody.
Naneseme další vrstvu krému, na něj vyskládáme opět piškoty, zakapeme je kávou s koňakem, na ně dáme vrstvu jahod a ukončíme krémem, který zasypeme kakaovým práškem a dáme odležet, nejlépe do druhého dne, aby se tvarožník dobře spojil.