Jsou stejně dobré jako domácí zmrzliny, ale na rozdíl od ní k jejich přípravě nepotřebujete speciální strojek. Stačí jen formičky na nanuky, nebo dokonce jen plastové pohárky.
Potřebujete:
140 g smetany ke šlehání (nejlépe 40%), 60 g tvarohu, 150 g zralých jahod, 80 g moučkového cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, tvořítka nebo plastové pohárky a nanuková dřívka
Postup:
Ze smetany vyšlehejte tuhou šlehačku a opatrně do ní zapracujte tvaroh.
Jahody omyjte, zbavte stopek, dejte spolu s oběma cukry do mixéru a rozmixujte je najemno.
Jahodovou směs promíchejte se smetanovo-tvarohovou hmotou. Naplňte jí formičky a pak dejte do chladničky ztuhnout. Před podáváním formičky velmi krátce ponořte do horké vody, aby se nanuky uvolnily a šly vyjmout.
Pokud chcete mít zdravé nanuky zajímavější na pohled, přidejte do nich plátky jahod a lístky meduňky či máty..