Suroviny:
750 g lína
500 g brambor
100 g anglické slaniny
100 g šalotky
4 ks stroužky česneku
1 lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
máslo
tymián, kmín, pepř a sůl
Postup: Očištěného, vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do polo měkka, slijeme vodu, necháme pořádně okapat.
Kůži lína n aněkolika místech nařízneme a do zářezů vložíme proužky voňavé anglické slaniny.
Lína vložíme do pánve, obložíme brambory, přidáme šalotku, česnek, zbytek slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí a pepřem.Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou..