Listový špenát, kozí sýr a libové kuřecí maso – to je kombinace, která rozhodně stojí za ochutnání.
Suroviny na 4 porce – 4 prsní kuřecí řízky s kůží – 80 g mraženého listového špenátu – 80 g rozdrobeného kozího sýra – 2 lžíce olivového oleje – 2 lžíce piniových oříšků – sůl, pepř
Postup
1. Prstem uvolněte z jedné strany kůži na prsou. Pokud seženete jen řízky bez kůže, prořízněte ostrým nožem ze strany do masa kapsu.
2. Špenát nechte povolit a vymačkejte z něj vodu. Pak ho promíchejte s kozím sýrem. Směsí naplňte kapsy v kuřeti a maso zvenku osolte a opepřete.
3. V pánvi rozehřejte olej. Prsa opékejte dozlatova nejprve kůží dolů. Pak obraťte, přidejte piniové oříšky a opečte i z druhé strany. Přidejte pět lžic vody, přiklopte a poduste doměkka, asi 20 minut.