Sladce trpké višně se postarají o pikantní chuť masa a také o to, že roláda bude pěkně šťavnatá.
Potřebujete:
800 g hovězího pupku, 300 g sušených neslazených višní, 2 lžíce maizeny, 300 ml červeného vína, 1 velkou cibuli, snítku rozmarýnu, olej, sůl, pepř
Postup
1. Pupek odblaňte, lehce naklepejte, osolte, opepřete a posypejte rozemnutým rozmarýnem.
2. V kastrolku ohřejte víno, přidejte rozmarýnu a sušené višně. Nechte pomalu táhnout tak dlouho, dokud višně nenasají tekutinu a nezměknou. Poté přidejte v trošce vody rozpuštěnou maizenu a zahustěte jí višňovou náplň.
3. Náplní potřete plát masa, roládu opatrně stočte a svažte kuchyňským provázkem. Na pánvi na oleji roládu opečte tak, aby se zatáhla. Na pánvi opečte na plátky nakrájenou cibuli.
Když je zlatavá, vložte ji do pekáče k roládě. Přilijte 150 ml vody a roládu pečte při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi hodinu a půl. Během pečení ji často přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte. Podávejte s bramborovým knedlíkem. .