Klasický recept čínské kuchyně, který je oblíbený hlavně díky své rychlosti a jednoduchosti.
Suroviny na 4 porce – 1 kg kuřecích prsou bez kůže – 120 g vyloupaných arašíd – 6 lžic sezamového oleje – 30 g čerstvého nastrouhaného zázvoru – 4 stroužky česneku – 60 g červené papriky – 1 feferonka – ½ lžičky chilli koření
Na marinádu – 50 g kukuřičného škrobu – 4 lžíce sójové omáčky – 4 lžíce rýžového vína – 4 lžíce sezamového oleje
Na omáčku – 2 lžíce třtinového cukru – 40 g kukuřičného škrobu – 2 lžíce rýžového octa – 10 lžic rýžového vína – 7 lžic sójové omáčky – 2 lžíce ústřicové omáčky
Postup
1. Suroviny na marinádu prošlehejte vidličkou a pak do ní naložte pokrájené maso. Nechte odležet.
2. Maso osmažte na sezamovém oleji, zvlášť opražte arašídy. Na další pánvi orestujte zázvor a nasekaný česnek. Přidejte nadrobno pokrájenou papriku a feferonku a chilli koření. Vše lehce osmažte. Směs zalijte omáčkou, kterou připravíte smícháním ingrediencí.
3. Přidejte maso, podle potřeby podlijte vodou, a nechte asi 3 minuty povařit. Nakonec vmíchejte arašídy.