Když na ně příště dostanete chuť, už nebudete muset chodit do asijské restaurace.
Potřebujete:
500 g mletého vepřového masa, hrst sušeného Jidášova ucha, 100 g výhonků mungo fazolí, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 menší kedlubnu, 1 lžíci nasekaného koriandru nebo asijské bazalky, 2 vejce, 1 balení rýžového papíru, sůl, pepř, olej
Postup:
1. Houby nechte čtvrt hodiny změknout ve vlažné vodě. Mungo výhonky a cibuli nakrájejte na drobno. Mrkev a kedlubnu nastrouhejte. Změklé houby nasekejte nadrobno. Do masa přidejte mungo výhonky a cibuli a důkladně promíchejte. Přidejte vajíčka, mrkev, kedlubnu, bylinky, sůl a pepř.
2. Jeden list rýžového papíru namočte ve vodě, aby změkl. Položte ho na podložku a do jedné třetiny dejte vrchovatou lžíci náplně. Náplň překryjte kratší stranou papíru, lehce zmáčkněte. Přehněte pravou a levou stranu a zarolujte závitek.
3. Závitky smažte v dostatečném množství rozpáleného oleje. Hotové závitky položte na papírovou utěrku a nechte z nich odsát tuk.