Lahodný bramborový koláč přijde k chuti ještě teplý po vytažení z trouby, i studený.
Suroviny – 300 g brambor – 5 vajec – 1 lžička sušeného tymiánu – 100 g žampionů – 1 pórek – 2 stroužky česneku – 50 g čedaru – olivový olej – sůl, pepř
Postup
1. Pórek a žampiony očistěte, pokrájejte a osmahněte na pánvi na rozpáleném oleji, asi 3 až 4 minuty. Přidejte prolisovaný česnek a tymián. Restujte ještě minutu a pak odstavte.
2. Brambory oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte olej a rozložte na něj polovinu brambor. Přidejte vajíčka, osolte, opepřete a promíchejte. Přidejte žampionovou směs a rozprostřete po ploše. Přikryjte zbylými bramborami a nechte na mírném plameni 12 minut.
3. Koláč obraťte, posypte nastrouhaným sýrem a pečte opět 12 minut.