Na rozdíl od běžného guláše v něm najdete i vnitřnosti. Pomalá příprava v troubě se postará o to, že maso bude měkoučké jako dort.
Potřebujete:
400 g vepřové plece nakrájené na kousky o velikosti sousta, 200 g vepřových ledvinek, propraných, odblaněných a nakrájených na proužky, 200 g vepřových jater nakrájených na kousky, 100 g vařeného vepřového srdce na nudličky, 150 g vepřového mozečku, odblaněného a nakrájeného, lžíci sádla, 2 stroužky česneku na plátky, 1 vrchovatou lžíci kvalitní sladké papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 2 lžičky sušené majoránky, vývar a pivo na podlévání, sůl a pepř
Postup
1. Cibuli osmažte na sádle dozlatova. Troubu rozehřejte na 160° C. Na sádle s cibulkou a česnekem orestujte maso a ledvinky, aby se zatáhly. Okořeňte kmínem a česnekem.
2. Maso poprašte paprikou, promíchejte a podlijte pivem. Osolte, kastrol zakryjte a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 2 hodiny, občas obsah kastrolu promíchejte a dle potřeby podlévejte pivem a vývarem.
3. Když maso změkne, přidejte játra, srdce a mozeček. Promíchejte a nechte péct ještě 20 minut až půl hodiny.
4. Nakonec guláš dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Podávejte s chlebem a cibulí.