Těstoviny s boloňskou omáčkou jsou italskou klasikou, která nikdy nezevšední. Připravte rodině skvělý nedělní oběd.
Suroviny na 4 porce – 500 g špaget – 500 g mletého hovězího masa – 50 ml hovězího vývaru – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 2 lžíce olivového oleje – 1 mrkev – 250 ml červeného vína – 850 g rajčat v konzervě – 1 lžička třtinového cukru – hrst čerstvé nasekané petrželky – 4 lžíce strouhaného tvrdého sýru – sůl, pepř
Postup
1. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nahrubo nastrouhanou mrkev. Po 5 minutách přidejte maso a za stálého míchání osmahněte dohněda. Přidejte vývar, víno, rajčata, cukr a petrželku.
2. Směs přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte probublávat asi 50 minut. Dochuťte solí a pepřem.
3. Těstoviny uvařte před dovařením omáčky. Naservírujte na talíře, přelijte omáčkou a posypte sýrem.