Velké oblibě se ve městě i na venkově těšily nadívané vepřové řízky, které patřily výlučně na nedělní stůl.
Ingredience:
1 kg vepřového masa, 8 plátků anglické slaniny, 8 natvrdo vařených vajec, 200 g hladké mouky, tuk na smažení, 1 cibule, 200 ml vývaru, ½ lžičky kmínu, sůl
Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, mírně nasolíme a na každý řízek položíme plátek anglické slaniny a natvrdo vařené oloupané vejce. Řízek zabalíme a svážeme nití.
Následně ještě obalíme v hladké mouce, zprudka opečeme v tuku dočervena a hned vyndáme na talíř. Do tuku přidáme najemno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme kmín a do omáčky vložíme řízky. Dusíme 15 minut.
Před podáváním zbavíme řízky nití, omáčku přecedíme a můžeme podávat s vařenými brambory.