Překvapí vaše hosty a mile potěší jejich chuťové pohárky.
Suroviny:
* 1 pórek
* 2 vejce uvařené natvrdo
* 1 tavený sýr
* 1 větší mrkev
* 150 g bílého jogurtu (nejlépe bio)
* sůl a pepř
Postup práce:
Syrovou mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Vejde oloupeme a nakrájíme nadrobno. Čerstvý pórek nakrájíme také na drobné kousky.
Vše v míse promícháme, přidáme jogurt – skvělý je například bio jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí a tavený sýr. Osolíme, opepříme.
V lednici necháme odležet aspoň 2-3 hodiny. Poté namažeme na celozrnné pečivo a na talíři dozdobíme plátkem ředkvičky.
Další lákavé recepty najdete v časopise Paní domu, která vychází 8. 12.