Touto pečínkou pohostíte celou rodinu. Podávejte ji nejlépe s bramborem přelité sosem.
Suroviny na 4 porce – 1 kg vepřové pečeně vcelku bez kosti – 60 g másla – 1 lžíce oleje – 8 stroužků česneku – 1 lžička soli – 1 lžička pepře – 1 lžička rozmarýnu – 1 lžička tymiánu – 750 ml plnotučného mléka
Postup
1. Maso omyjte, osušte, vetřete do něj sůl a pepř, a stáhněte provázkem. Na oleji jej zprudka orestujte ze všech stran a pak ho dejte do pekáčku.
2. Na 30 g másla orestujte plátky česneku, tymián a rozmarýn, a zalijte troškou mléka. Pak směs přelijte přes maso a dolijte zbytek mléka. Na maso rozprostřete zbytek nakrájeného másla.
3. Nezakrytý pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 2 hodiny. Během pečení maso několikrát otočte a polijte výpekem. Před krájením nechte maso asi 10 minut odpočinout.