Už jste slyšela, že existují netypické, dokonale fungující kombinace více potravin, díky nimž ‒ když je budete jíst společně ‒ může i zhubnout? Poradíme vám, které to jsou, abyste se nemusela zbytečně trápit namáhavým cvičením.
Správného propojení dvou nebo i více potravin se většinou snaží dosáhnout mistři kulináři, aby byla chuť výsledného pokrmu co možná nejlepší. Pro mix několika chutí však může být i jiný důvod, a to právě touha zhubnout nějaké to kilečko.
1. Lahodné kapučíno zaprášené skořicí
Výčitky z toho, že jste si dala během pár hrníčků voňavého kafíčka, už mít nemusíte. Smetana či mléko, které si do kávy nalijete, totiž obsahují vitaminy D a C. A ty bojují s břišním tukem, i když jste to doteď nejspíš nevěděla.
Stejně tak vápník obsažený v mléčných výrobcích. Ten zase pro změnu minimalizuje už jeho nárůst.
Pokud si na mléčnou pěnu nasypete ještě trochu skořice, můžete se spolehnout, že se vyvarujete nezvladatelným pocitům hladu. Skořice je navíc jednou z nejúčinnějších antioxidantů. Ať už celá, nebo mletá.
2. Vodní meloun se sladkými hrozny
Každý z těchto plodů obsahuje hodně antioxidantů, které samy o sobě brání tělu tloustnout. Nic se ale nemá přehánět a stejně je tomu i v případě vodního melounu a červených hroznů. Ovoce totiž obecně obsahuje spoustu cukru, i když jen přírodního.
Proto byste si ho měla dopřát jen občas a každopádně spíše v dopoledních hodinách.
3. Tuňák se zázvorem
Tato pikantní kombinace například k nedělnímu obědu se vám může zdát poněkud zvláštní, ale buďte si jistá, že pokud chcete shodit nějaké to kilo, zázvor a tuňák jsou při hubnutí spolehlivými pomocníky. Pálivý zázvor má totiž tu výhodu, že dokáže zrychlit metabolismus.
Tuňák pro změnu obsahuje spoustu bílkovin a velké množství jódu, které zrychlí v těle látkovou výměnu.
4. Ovesné vločky s lesními plody
Tak tomu se říká dokonalá kombinace na vydatnou víkendovou snídani. Vločky jsou prospěšné především v tom, že napomáhají stravitelnosti a podporují dobrou průchodnost střev.
Takže se odpadní zbytky jídla rychleji dostávají z těla ven a nemají šanci se ve střevech hromadit. Vločky jsou navíc bohatě nasycené mastnými kyselinami a lesní ovoce zase brání tukům se v těle nadměrně usazovat. A její příprava není nijak složitá.
Dobrá rada na závěr
Máte ráda kořeněná jídla? Vyzkoušejte cayennský pepř. Nejen, že vás na delší dobu zasytí, ale i urychlí spalování organismu až o 35 %. Kdybyste ho konzumovala každý den, budete mít údajně daleko menší chuť k mlsání. Podobně fungují i chilli papričky.
Obě dochucovadla obsahují takzvaný capsaicin, což je účinná látka, která zrychluje metabolismus.