Suroviny na 4 porce (8 dílků):
200 g kuřecího masa
špetka sušené bazalky
1 ks mozarelly
½ kelímku smetany
1 špetka mletého pepře
hrst špenátových listů
1 špetka soli
čerstvá bazalka
podle chuti goudy
Na těsto:
1 lžíce olivového oleje 0,125 l vody 250 g hladké mouky 1 lžíce soli ½ kostky droždí Postup: Mouku, sůl, olej, rozdrobené droždí a vodu smícháme dohromady. Těsto necháme 2 hodiny nakynout. Na plech dáme pečící papír a z vyváleného těsta vytvoříme placku.
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a zprudka na troše oleje osmažíme.
Z těsta zvedneme na plechu okraje a vlijeme smetanu. Posypeme kořením, poklademe mozzarellou nakrájenou na kolečka, přidáme nastrouhanou goudu či jiný sýr. Hustě poklademe lístky špenátu a nakonec přidáme kuřecí maso. Pečeme v troubě na cca 200 °C dokud nezačnou okraje chytat nazlátlou barvu.