Suroviny na 4 porce:
800 g kančí kýty bez kosti, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžička mouky, 250 ml vývaru, olej, sůl, pepř Polenta: 30 g másla, 185 g kukuřičné krupice, sůl
Postup:
1. Kýtu očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a posypeme natrhaným rozmarýnem. Pokapeme olejem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
2. Maso pak opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme vývarem a podusíme. Nakonec zahustíme moukou.
3. V menším hrnci rozehřejeme máslo a na mírném plameni orestujeme kukuřičnou krupici. Přilijeme 750 ml vody, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Občas směs zamícháme.
4. Polentu rozetřeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a necháme vychladnout. Pak ji krájíme na kousky a servírujeme s kousky masa.