Suroviny na 2 porce:
2 pstruzi
6–8 snítek čerstvého tymiánu
6–8 snítek čerstvé petržele
olivový olej
pepř
sůl
svazek tymiánu na provonění
Postup:
Očištěné a pod tekoucí studenou vodou omyté ryby necháme důkladně okapat, pak maso ještě osušíme papírovou utěrkou. Oba pstruhy zevnitř i z venku osolíme a okořeníme pepřem. Vnitřek ryb naplním snítkami čerstvé petrželky a tymiánu.
Připravíme si gril na přímé grilování, roztopíme ho na vysokou teplotu, rošt očistíme a naolejujeme nebo potřeme masnou kůží.
Pstruhy položíme na rozpálený rošt a z každé strany 7–10 minut grilujeme, během opékání maso otáčíme a potíráme olejem pomocí svázané větvičky tymiánu. Grilované pstruhy servírujeme teplé!.