Hledáte inspiraci na chutnou, zdravou a lehkou večeři? Připravte si lahodné rizoto s orestovanou zeleninou.
Suroviny na 4 porce – 200 g hnědé rýže – 120 g lesních hub – 2 mrkve – 1 žlutá paprika – 40 g parmezánu – 1 cibule – 20 g másla – 200 ml zeleninového vývaru – olivový olej – čerstvé bylinky na ozdobu – sůl, pepř
Postup
1. Rýži propláchněte a uvařte v mírně osolené vodě na skus.
2. Na pánvi na rozehřátém oleji orestujte cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte mrkev a papriku, oboje nakrájené rovněž na kostičky, a očištěné houby pokrájené na plátky. Podlijte zeleninovým vývarem a duste do změknutí zeleniny.
3. Vmíchejte uvařenou rýži a máslo a podle chuti osolte a opepřete. Nakonec zasypte najemno nastrouhaným parmezánem a zlehka promíchejte.
4. Rizoto naservírujte na talíře, ozdobte bylinkami a podávejte.