Šťavnatá, báječně ochucená vepřová pečeně, provoněná rozmarýnem, se stane zlatým hřebem vaší zahradní grilovací párty.
Suroviny na 6 porcí
– 1 vepřová kotleta vcelku (cca 1,2 kg) – 100 g slaniny – 2 cibule – 2 mrkve – 2 lžíce kuliček černého pepře – 6 snítek rozmarýnu – sůl – 8 stroužků česneku – slunečnicový olej
Postup
1. Vepřovou kotletu nejprve zbavte povrchových blan, důkladně omyjte pod tekoucí vlažnou vodou a osušte.
2. Slaninu a mrkve nakrájejte na přibližně stejně široké nudličky. Pomocí špikovacího nože maso prošpikujte slaninou a mrkví. Špikujte vždy vodorovně s blánami v mase. Kotletu na povrchu nařízněte drobnými zářezy, aby se dovnitř lépe dostala chuť koření.
3. Stroužky česneku oloupejte, prolisujte a utřete se solí. Poté potřete celý obvod masa a následně maso obalte v celém pepři a nasekaném rozmarýnu.
4. Maso zabalte do alobalu, přidejte cibule nakrájené na kolečka. Nad středním plamenem maso rožněte asi 90 minut. Pak alobal sundejte a rožněte ještě 20 minut bez něj.