Kromě tradičního bramborového salátu můžete na slavnostní tabuli naservírovat i lehký zeleninový salát s vařeným vejcem. Místo zamíchání ho na mísu ozdobně rozložte v pruzích.
Potřebujete:
✿ 400 gramů mrkve
✿ 2 salátové okurky
✿ 400 g hrášku z konzervy
✿ 4 vejce
Zálivka:
✿ 6 lžic oleje
✿ 2 lžíce citronové šťávy
✿ 1 lžíci medu
1. Čtyři vajíčka uvařte v osolené vodě 10 minut natvrdo, zchlaďte je a oloupejte. Pak je nakrájejte na osminky.
2. Mrkve oškrábejte a nakrájejte nebo nastrouhejte na jemné proužky. Hrášek z konzervy slijte a nechte okapat. Salátové okurky dobře omyjte a nakrájejte na tenčí špalíčky. Vše vyskládejte do mělké mísy v pruzích: mrkev, vedle ní hrášek, doprostřed vejce, vedle okurku a nakonec zase mrkev.
3. Pak si připravte salátovou zálivku. Do oleje postupně zašlehávejte citronovou šťávu, nakonec přidejte med. Salát pokapejte připravenou zálivkou a můžete servírovat.
Já bych tam přidala třeba ještě trochu sladké papriky pro barvu. Zálivka s medem je moc dobrý nápad!
Zeleninové saláty miluju! Tento recept určo vyzkouším, snad to mým fotkám dodá barvy a na talíři to bude vypadat skvěle.
Tenhle salát vypadá skvěle! Ráda bych ho zkusila na příštím rodinném setkání. Díky za tip, vždycky hledám něco lehkého a osvěžujícího.