Extra jemný koláč nadchne nejen všechny milovníky ryb.
Ingredience:
Na těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
špetka soli
1 vejce
1–2 lžíce studené vody
Náplň:
200 g čerstvého lososa
3 vejce
200 ml smetany na vaření
100 g strouhaného sýra (např. ementál, gouda)
čerstvé bylinky (kopr, petržel)
sůl, pepř
Postup:
Z mouky, másla, soli, vejce a vody vypracujte hladké těsto.
Nechte ho 30 minut odpočívat v lednici.
Lososa nakrájejte na menší kousky, lehce osolte a opepřete.
Těsto rozválejte, vložte do formy a dejte předpéct do trouby na zhruba 10 minut při 190 °C.
V míse si mezitím rozmíchejte vejce se smetanou, sýrem a nasekanými bylinkami. Přidejte lososa.
Nalijte směs na předpečený korpus a pečte dalších přibližně 25 až 30 minut dozlatova.
Koláč podávejte ještě teplý nebo alespoň vlažný, ozdobený čerstvým koprem či pažitkou.
Ty jo, tenhle koláč s lososem vypadá fakt luxusně! Hned bych si dala kousek. Zítra zkusím doma, snad se mi podaří.