Lehký italský recept, kde dýně dodává nokům jemnou sladkost a krásnou barvu.
Ingredience na 4 porce:
400 g vařené dýně Hokkaido
200 g hladké mouky
1 vejce
sůl
50 g másla
čerstvá šalvěj
Postup:
Rozmixovanou vařenou dýni smíchejte s vejcem a moukou, osolte. Vypracujte těsto, vyválejte válečky a nakrájejte na malé kousky.
Vařte v osolené vodě, dokud gnocchi nevyplavou. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte šalvěj a krátce prohřejte. Gnocchi v něm obalte a podávejte posypané parmazánem.
Doba přípravy: 50 min
Cena: 130 Kč
Dýňové gnocchi jsou taková úžasná podzimní pochoutka. Navíc to vypadá i snadno na přípravu, což je pro mě důležité.
To zní naprosto skvěle! Už se těším, až si to dneska večer vyzkouším. Dýni a šalvěj prostě miluju!