Kávu s whiskey si můžete dát v každé kavárně. Ne všude ji ale připravují správně. Tenhle recept je ovšem zaručený.
Ingredience na 6 porcí:
6 lžiček mleté kávy
8 lžiček tmavého třtinového cukru
12 cl kvalitní irské whiskey
1,5 dcl 30% smetany
Postup:
Do nádoby na přípravu french pressa nasypte kávu a zalijte ji 6dcl horké vody o teplotě 94 °C. Po 4 minutách stlačením oddělte tekutinu od lógru.
Do předem vyhřátých sklenic dejte po 2 lžičkách cukru a pomalu nalijte horkou kávu, tak, aby sahala asi 2 až 3 cm pod okraj. Do kávy opatrně vlijte whiskey, 3 cl na sklenici.
Vychlazenou smetanu ušlehejte na lehkou, nepříliš tuhou šlehačku. Hotovou šlehačku nalijte zlehka a pomalu na hladinu kávy, tak, aby hezky plavala na hladině.
Doba přípravy: 10 min
Cena: 160 Kč
Tohle teda musim zkusit! Jsem zvědavá, jestli se mi to povede jako profíkům v kavárně. Přece jen, šlehačka na kávě je umění samo o sobě.
Technologie a káva, co víc si právník může přát. Tenhle recept na pravou irskou kávu mám rozhodně v plánu vyzkoušet, zní skvěle!
Ach, tak tohle se mi libi. Laska na prvni lok! Už se moc teším, až to vyzkouším doma, ten návod vypadá skvěle. Jen teda doufám, že se mi ta šlehačka povede.
Pravá irská káva je opravdovým požitkem pro gurmány. Mám ráda ten kontrast mezi horkou kávou a chladnou smetanou. A když si ji sami připravíte, ještě více si ji vychutnáte.