Oblíbený cheesecake (čti: čískejk) má spoustu variant. Zkuste tento s dýňovou náplní.
Potřebujete:
✿ 250 g dýňového pyré
✿ 230 g máslových sušenek
✿ 120 g másla
✿ ½ lžičky kardamomu
✿ ¼ lžičky zázvoru
✿ 350 g tvarohu
✿ 100 g cukru
✿ 2 lžíce smetany
✿ 1 vejce
1. Sušenky rozdrťte v robotu nebo v plastovém sáčku válečkem. Máslo rozehřejte, přisypte rozdrcené sušenky, kardamom, zázvor a promíchejte. Dortovou formu o průměru 24–26 cm vyložte pečicím papírem a upěchujte do ní sušenkovou hmotu.
2. Pomocí obrácené strany lžíce uhlaďte povrch a vytvarujte nižší okraje. Formu uložte do ledničky. Tvaroh vyšlehejte s cukrem, smetanou a vejcem, promíchejte s dýňovým pyré.
3. Do formy rozetřete krém a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte 45–55 minut, pak vypněte troubu a koláč v ní nechte zchladnout, aby se nepotrhal.
Váhám, zda použít kardamom, někdy mi přijde moc výrazný, ale kombinace s dýní by mohla být vynikající. Určitě zkusím!
Mě vždycky přišlo, že dýně je taková moc sytá, ale s tvarohem to musí být pecka! Určo to vyzkouším.
Na článku je super, jak je všecky ingredience popsaný, asi to o víkendu risknu s dcerou a uvidíme, co nám z toho vyleze.
Wow, tenhle dýňový cheesecake vypadá skvěle! Ukládám si recept a budu to zkoušet o víkendu. Díky za inspiraci.