Máte-li doma přístroj na espresso, zkuste si připravit úžasné domácí dýňové latté. Zahřeje vás a provoní celý byt kořením.
Potřebujete:
✿ ½ dýně hokkaido
✿ 2 lžičky dýňového koření
✿ 2 lžičky vanilkového cukru
✿ 60 ml kávy espresso
✿ 250 ml mléka nebo šlehačku
✿ skořici
1. Dýni omyjte, vydlabejte semínka, položte ji rozkrojenou stranou na plech a podlijte 200 ml vody. Pečte v troubě při 180 °C asi 1 h doměkka. Nechte vychladnout a rozmixujte ji dohladka. Dejte si stranou 4 lžíce pyré, zbytek zamrazte pro příští využití.
2. Do vysokých sklenic na latté nebo hrnečků dejte po 2 lžích pyré. Přidejte špetku skořice, po lžičce dýňového koření a vanilkového cukru. V kávovaru připravte 2 silná espressa a pyré zalijte 30 ml espressa v každé sklenici. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo.
3. Našlehejte mléko a dolijte jím sklenice po okraj. Nebo ušlehejte šlehačku a navršte ji na latté. Posypejte skořicí a můžete podávat.
Hele, dýně v latté? To je něco, co musím zkusit. Kdo by to byl řekl, že se dá káva takhle okořenit!
Dýňové latté jsem poprvé ochutnala v kavárně a úplně mě okouzlilo. Díky za recept, konečně si ho můžu připravit doma.
To zní super! Dýně a latté, to musí být výborný kombo. Určitě to zkusím s přáteli na podzimní party.