Oblíbené špagety chutnají báječně s krevetami. Připravte si z nich rychlý a výborný oběd.
Potřebujete:
✿ 200 g loupaných krevet
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 červenou cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 stonek celerové nati
✿ 275 g cherry rajčátek
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 citron
✿ 400 g špaget
✿ hrst bazalky
1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, celerovou nať nasekejte, rajčata rozkrojte na poloviny. Chilli papričku rozřízněte a zbavte semínek.
2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm asi 4 minuty cibuli, přidejte česnek a opékejte ještě minutu. Přidejte krevety, celerovou nať a rajčata, polovinu bazalky, chilli a citronovou šťávu. Za občasného míchání vařte, až budou krevety hotové.
3. Uvařte těstoviny. Odeberte 5 lžic vody z těstovin a ty slijte. Přidejte je do pánve a přilijte odebranou vodu. Na středně velkém plameni prohřejte 3–5 minut. Podávejte se zbylou bazalkou.
Recept se zda byti jednoduchy. Jen bych pridala vice bazalky, pro lepsi chut. Rajčata a krevety je skvělá volba.
Vyborny recept pro letni obidky, je lehky a chutny. Jedine, co mne chybi, je sůl, ale to neni nic, co nespraví prst soli navíc.
Tahle kombinace špaget s krevetami a rajčaty je prostě dokonalá! Perfektní recept na rychlý oběd.
Tohle vypadá super! Mám ráda krevety a s těstovinami se skvěle doplňují. Už se těším, až to vyzkouším doma.