Králičí maso je dietní a lahodné. Upečte si stehna na zelenině, maso bude křehké a zelenina mu dodá přímo delikatesní chuť.
Potřebujete:
✿ 4 králičí stehna
✿ 6 brambor
✿ 1 paličku česneku
✿ 2 cibule
✿ 4 mrkve
✿ 1 petržel
✿ 3 lžíce sádla
✿ kmín
✿ sůl
✿ snítku rozmarýnu
1. Králičí stehna omyjte, osušte, osolte a okmínujte. Do pekáčku nalijte trochu vody, přidejte sádlo a vložte stehna. Pečte přikryté v troubě při 170 °C asi 2 hodiny.
2. Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na kolečka, cibulky oloupejte, brambory dobře omyjte a i se slupkou je překrojte napůl nebo nechte vcelku.
Po pečení sundejte víko z pekáče, přidejte k masu nakrájenou zeleninu, cibulky, brambory paličku česneku a rozmarýn.
3. Dochuťte solí a kmínem a pečte při 170 °C ještě 30 minut, dokud zelenina nezměkne. Občas promíchejte a stehna otočte. Podávejte třeba s bramborem.
Recept vypadá fakt dobře, akorát mě trochu překvapuje, že je třeba péct tak dlouho. Ale jestli to má být křehké, tak to chápu!
Ty králičí stehna na zelenině zní fakt dobře! Když mám čas, určitě to ozkouším, vypadá to, že to stojí za to.
Za mě je to pecka, hlavně že je to zdravý a jednoduchý. Už se těším, až to zkusím uvařit doma.
Skvělý recept! Králičí maso miluju a s tou zeleninou to musí být vynikající kombinace. Určitě to zkusím o víkendu!