Italové vědí, co je dobré. A tady se opravdu nespletli.
Ingredience:
300 g rýže arborio
250 g hříbků
1 menší cibule
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
800 ml zeleninového vývaru
40 g másla
50 g parmazánu
2 lžíce olivového olej
sůl, pepř
petrželka
Postup:
Na hluboké pánvi rozehřejte olej s polovinou másla a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte dozlatova, pak přidejte česnek a rýži.
Za stálého míchání nechte rýži krátce orestovat, zalijte vínem a nechte odpařit.
Začněte přilévat horký vývar – vždy jednu naběračku, a až se tekutina vstřebá, přidejte další. Stále míchejte.
Mezitím si v jiné pánvi orestujte plátky hub, ochuťte je solí a pepřem. Část dejte do risotta, zbytek nechte na ozdobu.
Vmíchejte zbylé máslo a nastrouhaný parmazán. Podle chuti dosolte, opepřete a posypejte bylinkou
Italské risotto s českými hříbky je krásný příklad globální kuchyně! Technologie zpracování rýže arborio a české lesní hříbky, to je dokonalá symbióza. Musím říct, že připravit tento recept bude umění.
S hříbky to bude určitě velmi voňavé a tuto kombinaci si hned představím na plátně jako obraz podzimu. Navíc mám ráda rýži arborio pro její krémovou konzistenci.
Miluju italskou kuchyni a risotto patří mezi mé oblíbené jídla! Kombinace hříbků a parmazánu zní skvěle! Určitě to vyzkouším příští týden.
Tohle risotto vypadá skvěle! Asi si to brzo uvařím, protože mám moc ráda italskou kuchyni a hříbky z lesa. Jen nevím, jestli se můj módní vkus hodí i do kuchyně. 😊