Nenechte s mýlit názvem stracciatella (čti: stračatela), nejde o zmrzlinu ani jogurt, ale chutnou polévku se „střapatým“ vajíčkem…
Potřebujete:
✿ 1 litr kuřecího vývaru
✿ 4 vejce
✿ hrst hladkolisté petrželky
✿ 80 g parmezánu
✿ špetku muškátového oříšku
✿ 1 lžičku citronové kůry
✿ sůl
1. Vývar přiveďte k varu a pak teplotu snižte, aby jen lehce probublával. Je-li třeba, lehce ho osolte. Parmezán nastrouhejte najemno.
2. V misce prošlehejte vejce s nastrouhaným parmezánem. Směs pak pomalu vlévejte (třeba přes vidličku) do bublající polévky a míchejte, aby se ze směsi vytvořily jemné provázky.
3. Před podáváním dochuťte polévku muškátovým oříškem a posypejte nadrobno nasekanou petrželkou. Posypejte citronovou kůrou a zamíchejte, polévce to dodá zvláštní svěžest. Podávejte s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Wow, nevěděla jsem, že stracciatella není jen zmrzlina! Tahle polévka vypadá jednoduše a zdravě. Moc děkuji za inspiraci.
Tohle vypadá jako skvělý tip na rychlou večeři po cvičení. Stracciatella polévka s kuřecím vývarem a vejci určitě dodá energii!