Chcete si dát něco lehkého a ne tak tučného? Zkuste úžasný dezert.
Ingredience:
250 g čerstvých nebo mražených borůvek
2 lžíce cukru
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce vody
400 g bílého řeckého jogurtu
2–3 lžíce medu či javorového sirupu
60 g rozdrcených sušenek
Postup:
Do malého kastrůlku dejte borůvky, cukr, citronovou šťávu a vodu.
Zahřejte a nechte 5–7 minut probublávat, až se část borůvek rozvaří a vznikne lehce hustší omáčka.
Odstavte a nechte vychladnout.
Jogurt oslaďte medem či sirupem a promíchejte. Jogurt můžete nechat i neslazený.
Na dno každé skleničky dejte trochu rozdrcených sušenek a zmražený borůvkový rozvar.
Přidejte silnou vrstvu bílého řeckého jogurtu.
Poté navrstvěte část rozvaru.
Tento postup v případě potřeby znovu zopakujte.
Navrch můžete přidat čerstvé ovoce či lístky máty nebo meduňky.
No, tohle mě fakt láká. Zbožňuju jednoduché recepty, co nevypadají jako bomba kalorií. Vyzkouším příští víkend!
Skvělý recept, já vlastně většinou používám borůvky k pečení, ale tohle je mnohem jednodušší a zdravější alternativa. Díky za tip!
Tohle zní jako perfektní sladkost po náročným dni v práci. Hned dneska to doma zkusím, borůvky jsou moje oblíbený!
Hele, tenhle dezert vypadá fakt dobře! Miluju jogurt a borůvky, zkusím to s dětma ve škole, když budem dělat nějakou kreativní dílnu. 🤗