Žádná party se neobejde bez křidýlek. Nejlépe chutnají s dobře vychlazeným pivem.
Na křidýlka:
1 kg kuřecích křídel
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce sezamového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvého zázvoru
½ lžičky chilli vloček
špetka soli a pepře
sezamová semínka
čerstvá jarní cibulka
Na omáčku:
4 lžíce hoisin omáčky
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžička chilli pasty
1 lžička limetkové šťávy
Postup:
Křidýlka vlože do mísy. Přidejte sójovou omáčku, ocet, sezamový olej, česnek, zázvor, chilli, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte marinovat 1 hodinu.
Rozehřejte olej. Křidýlka smažte po dávkách dozlatova a dokřupava. Poté je nechte okapat.
V pánvi smíchejte hoisin omáčku, sójovou omáčku, med, chilli pastu a limetkovou šťávu. Prohřejte. Usmažená křidýlka smíchejte s omáčkou. Dobrou chuť.
Zbožňuju kombinaci sladké a pikantní chuti a tenhle recept to splňuje dokonale. Určitě vyzkouším na další rodinné oslavě.
Panejo, tak tohle musim skusit! Pikantní křidýlka jsou moje slabost a tenhle recept vypadá dost bombasticky.
Kdyby mi někdo na party naservíroval tyhle křidýlka, zamilovala bych se! Hoisin omáčka je prostě lahoda. A ještě k tomu pivečko, to bude paráda.
To vypadá strašně chutně! Miluju pikantní jídla a tyhle křidýlka jsou ideální na večírek. A to vychlazený pivo je skvělý tip!