Kuřecí prso v lahodné omáčce se sušenými rajčaty a bazalkou si zcela jistě zamilujete.
Ingredience:
4 kuřecí prsa
2 lžíce panenského olivového oleje
2 stroužky česneku, nasekané najemno
100 g sušených rajčat
250 ml smetany na vaření (33 %)
100 ml kuřecího vývaru (nebo vody + bujónu)
50 g nastrouhaného parmazánu
čerstvá bazalka
sůl, pepř podle chuti
Postup:
Prsa osolte a opepřete.
V pánvi rozehřejte olej a prsa z obou stran zprudka orestujte dozlatova. Odložte je stranou.
Do stejné pánve přidejte česnek, krátce opečte, poté přidejte nakrájená rajčata. Zalijte vývarem a nechte pár minut provařit.
Přilijte smetanu, přidejte parmazán a promíchejte.
Vraťte prsíčka do omáčky, ztlum-te plamen a nechte 5 minut provařit. Vmíchejte lístky bazalky.
Výborný postup, zdá se mi dost jednoduchý na večer po práci. Doufám, že suroviny skvěle vytvoří chuťovou harmonii.
Jo, to vypadá fakt skvěle! Takový recept jen tak někde nenajdu, a to mám recepty ráda.
Mňam, kuřecí ve smetaně se sušenejma rajčatama vypadá úžasně! Už se nemůžu dočkat, až to zkusím připravit.
Super nápad na večeři, určitě se u nás doma ujme. Miluji sušená rajčata, skvěle kombinují s kuřetem.
Tento recept vypadá skvěle! Jsem ráda, že nemusí být potřeba složitý návod na skvělý pokrm. Už se těším, až to vyzkoušíme u nás doma.