Forma na biskupský chlebíček se k tomuto účelu hodí nejlépe.
Ingredience:
150 g hořké čokolády
150 g másla
180 g cukru krupice
3 vejce
150 g hladké mouky
30 g kakaa
1 prášek do pečiva
2 zralé hrušky
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
moučkový cukr na posypání
čokoládová poleva na ozdobu
Postup:
Hrušky oloupejte, rozpulte a vyjměte jádřinec.
Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Přidejte vanilkový extrakt a špetku soli.
K vaječné směsi přilijte čokoládu s máslem a promíchejte.
V jiné míse prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Suchou směs zapracujte do tekuté směsi.
Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypejte moukou nebo použijte pečicí papír.
Do formy nalijte polovinu těsta. Do středu vložte na výšku čtyři poloviny hrušky. Poté kolem nich opatrně nalijte zbytek těsta.
Pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 50–60 minut.
Po vychladnutí můžete buchtu posypat moučkovým cukrem a polít čokoládovou polevou.
Wow, tohle musím zkusit, i když nejsem moc na pečení! Snad se mi povede, protože vypadá fakt lákavě 😋
No to zní parádně! Už vidím, jak se to fotí na náš rodinný blog, ta kombinace hrušek a čokolády… mňam!
Zní to fakt super, čokoláda je vždycky dobrá volba! Musím to vyzkoušet, jen se bojím, že to spíš sním než dopeču 😆