Čorba je klasická srbská polévka, ale připravuje se i v Bulharsku.
Ingredience:
300 g bílých konzervovaných fazolí
400 g uzeného masa
1 cibule
česnek
sladká paprika
2 bobkové listy
4 lžíce rajčatového protlaku
hladká mouka
2 lžíce sádla
sůl, pepř
Postup:
V hrnci rozehřejte sádlo, přidejte cibuli a česnek.
Přidejte uzené maso vcelku.
Vmíchejte papriku, osmahněte, a přidejte rajčatové pyré.
Zalijte cca 1,5–2 litry vody. Vhoďte k fazolím bobkové listy.
Vařte 1,5 hodiny.
Na pánvi připravte světlou jíšku – rozehřejte lžíci tuku, přidejte mouku a krátce restujte.
Přidejte trochu vývaru z čorby, rozmíchejte dohladka a vlijte zpět do polévky. Přidejte fazole. Nechte ještě 10 minut provařit. Poté nakrájejte maso. Osolte, opepřete.
Díky za recept, hledala jsem něco nového na polévky. Mám doma všechny ingredience, takže to určitě brzy vyzkouším. 🙂
Wow, tohle vypadá jako skvělá kombinace! Určitě to zkusím, miluju jídla s vůní uzeného. Dokáže to krásně provonět celý byt. 🙂
Tohle zní fakt chutně! Už jsem párty plánovala, že uděláme něco spešl a tahle čorba bude asi ideální kandidát. Zvlášť v týhle zimě, polívka zahřeje!