Takto naložená zelenina je krásně křupavá.
Ingredience na 4 sklenice:
● ½ květáku
● 2 zelené papriky
● 2 červené papriky
● 2 mrkve
● čerstvý kopr
● 1 česnek
Na nálev:
● 200 g cukru
● 500 ml octa
● 500 ml vody
● sůl
● pepř
Postup:
Květák rozebereme na růžičky, očištěnou mrkev a oloupaný česnek nakrájíme na kolečka a papriky zbavené semeníků a stopek na proužky. Všechno i s koprem naskládáme do vymytých zavařovacích sklenic.
Smícháme ingredience na nálev, necháme ho přejít varem a nalijeme na zeleninu. Sklenice dobře uzavřeme a necháme je alespoň tři dny odležet na chladném místě. Po otevření skladujeme v lednici.
Příprava: 30 min
Cena za sklenici: 28 Kč
Zelenina ve sladkokyselým nálevu je vynikající! Už se těším, až si to zkusím udělat doma, to bude lahůdka.