Pro pikantnější chuť je možné přidat ještě i malou chilli papričku.
Ingredience na 10 sklenic:
● 9 kg rajčat
● 1 kg cukru
● 500 ml octa
● 750 ml vody
● 10 kuliček nového koření
● 20 kuliček celého pepře
● 10 hřebíčků
● 5 lžic mleté papriky
● 4 lžičky mleté skořice
● sůl
Postup:
Důkladně umytá rajčata přelijeme vodou a nahrubo rozmixujeme. Přidáme ocet, cukr, oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli a koření v čajovém sítku. Vaříme za občasného míchání přibližně 360 minut, dokud nevznikne kašovitá hmota.
Po každé hodině vždy dobře promixujeme. Hotový kečup nalijeme do pečlivě vymytých sklenic a sterilujeme přibližně 30 minut při teplotě 90 0C. Stačí sklenice postavit na plech s vrstvou vody a dát do trouby.
Příprava: 7 hod
Cena za sklenici: 25 Kč
Perfektní recept, určitě ho vyzkouším! Skvělé spojení jednoduchých ingrediencí.
Já bych do toho možná ještě přidala pár bylinek, co mám ráda, jako třeba bazalku nebo oregáno.
Hele, to je super nápad na něco domácího! Užijeme si s rodinou parádní chuťovky. Ale ta cena za sklenici mě trochu překvapila.
Tohle vypadá úžasně, přesně ten domácí kečup, co jsem hledala! Jen si nejsem jistá, jak dlouho bych měla vařit tu kašovitou hmotu.