Snadno do něho zpracujete jakoukoli uzeninu. Pokud nejsou po ruce klobásy, přijde vhod i nakrájené uzené nebo slanina.
Ingredience:
2 konzervy fazolí
1 pikantní klobása
1 konzerva loupaných rajčat
1 stroužek česneku
1 cibule
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř
olej
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno a česnek na plátky. Klobásu nakrájejte na kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte i česnek. Pak přidejte loupaná rajčata, nakrájenou klobásu a směs osolte a opepřete.
Přilejte trochu vody a nechte ji probublávat pod pokličkou asi 15 minut. Fazole z konzervy slijte a přidejte do rajčatového základu. Vmíchejte petrželku a nechte ještě prohřát. Podávejte s křupavým chlebem.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 100 Kč
Taky máte tak rádi recepty, které se dají měnit podle toho, co máte v lednici? Tento guláš je přesně takový!
Fazole v guláši? To je zajímavý twist. Určitě zkusím, i když technicky bych to mohl trochu vylepšit.
Tohle je presne recept, co jsem hledala! Miluju fazole a kombinace s uzeninou je skvelá. Musím to vyzkouset.
Fazolový guláš, to zní jako super nápad na rychlý oběd! Navíc je skvělé, že se dá použít různá uzenina, kterou mám zrovna doma.