Ideální jídlo pro letní večery. Použít lze jakékoli těstoviny.
Potřebujete:
✿ 500 g těstovin
✿ 20 krevet
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 menší cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 300 g cherry rajčátek
✿ hrst čerstvé bazalky
✿ 1 chilli papričku
✿ 1 citron
1. Na rozpáleném oleji v pánvi opečte asi 4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidejte nakrájený česnek.
Po minutě přidejte oloupané a očištěné krevety, nasekanou chilli papričku rozpůlená rajčátka, nasekanou polovinu bazalky a citronovou šťávu.
2. Za občasného míchání vařte, dokud nebudou krevety hotové. Mezitím si připravte těstoviny podle návodu na obalu al dente. Do hrníčku odeberte 3–5 lžic vody, ve které se těstoviny vařily. Těstoviny slijte, přidejte do pánve a přilijte vodu z těstovin.
3. Na středně velkém plameni vařte 3–5 minut, až se chutě spojí. Podávejte se zbylou bazalkou, namletým čerstvým pepřem a zakápnuté olivovým olejem.
Takovéhle recepty na letní večery jsou ideální. Rychlé, jednoduché a lehké. Krevety se skvěle hodí k těstovinám.
Vypadá to skvěle a jednoduchý na přípravu, určitě to zkusím o víkendu, krevety mám ráda.
Mám ráda recepty, kde se dají použít různé druhy těstovin. Technologie v kuchyni teď úplně miluju!
Těstoviny s krevetama jsou vždycky super nápad! Perfektní pro letní večer s vínkem na terase.