Kvalitní roastbeef si můžete pořídit třeba přímo u řezníka nebo v každém supermarketu.
Ingredience:
2 plátky kvalitního chleba nebo 1 menší bageta/ciabatta
250 g roastbeefu
1–2 lžíce kvalitní majonézy
hořčice
máslo
120 g plátkového sýra (nejlépe čedar nebo gouda)
2 lžíce nakládaného bílého zelí
Postup:
Roastbeef vyndejte z lednice, aby měl pokojovou teplotu.
Nakrájejte si chléb a potřete ho z jedné strany majonézou.
Přidejte jednotlivé plátky roastbeefu, pokračujte zelím a nakonec naskládejte sýr.
Vrchní část chleba potřete hořčicí.
Rozehřejte si pánev. Můžete na ni přidat kousek másla. Vyčkejte, dokud nebude opravdu dobře rozžhavená.
Následně na ní z obou stran a především zprudka sendvič orestujte. Sýr by se měl rozpustit a chléb opéct dozlatova.
Servírujte s nakládanými okurčičkami a třeba i s nakládanými cibulkami. Tu chuť si zamilujete.
Recept vypadá skvěle! Kombinace sýrů a nakládaného zelí dodává sendviči úžasnou chuťovou dimenzi.
Vaření je celkem moje hobby, ale roastbeef jsem ještě nepřipravovala. Díky za tipy a postup!
Tyjo, to vypadá fakt super! Musím to zkusit doma – roastbeef s čedarem a ciabattou zní jako perfektní kombinace.