Tyhle koláčky vypadají při servírování úplně dokonale. Jsou skvělé i s jahodami nebo lesním ovocem. Polovinu mouky můžete nahradit mletými lískovými oříšky.
Ingredience na 4 galetky:
● 250 g hladké mouky
● 125 g másla
● 1 vejce
● 1 lžička soli
● 1 vejce na potření
Na dohotovení:
● 1 kg pevnějších meruněk
● 1 vejce
● 250 g ricotty
● 4 lžíce cukru
● med
● 1 vejce na potření
Postup:
Do mísy dejte mouku, sůl, pokrájené změklé máslo a vejce. Vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte chvilku v chladu. Ricottu prošlehejte s cukrem a vejci. Těsto rozdělte na 4 díly.
Vyválejte 4 kolečka. Vyskládejte je na plech. Naneste na ně ricottu tak, aby okraje zůstaly volné. Poté přidejte nakrájené meruňky a pokapejte je medem. Volné okraje těsta zahněte dovnitř.
Okraje koláče potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 20 min. Po vytažení z trouby koláčky posypte rozdrobeným sýrem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 koláč: 35 Kč
Zajímavý recept, hlavně ta kombinace s ricottou a meruňkami mě zaujala. Myslím, že to bude parádní na letní posezení venku.
Hmm, už se těším, až je vyzkouším s jahodama. Takhle hezky servírované koláče jsem už dlouho nevopravovala!
Díky za tip na nahrazení mouky lískovými oříšky, zní to vážně skvěle. Miluju, když můžu pečení trochu experimentovat!
Tyhle medové galetky vypadají fantasticky! Určitě je budu zkoušet s lesním ovocem na nějakou příjemnou víkendovou snídani.