Můžete si ho vychutnat jenom tak nebo ho využijte jako přílohu k rybě či grilovanému sýru.
Ingredience:
800 g brambor
1 červená cibule
2–3 lžíce čerstvého kopru
2 lžíce jablečného octa
sůl a pepř
150 g sójového či kokosového jogurtu
3 lžíce veganské majonézy
1 lžička dijonské hořčice
1 malý stroužek česneku
1 lžička javorového sirupu
Postup:
Brambory omyjte a uvařte je ve slupce v osolené vodě. Poté je slijte, nechte trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostky.
Nakrájenou červenou cibuli promíchejte s 2 lžícemi octa a špetkou soli. Nechte alespoň 10 minut odležet.
V míse smíchejte jogurt, majonézu, hořčici, utřený česnek a případně sirup. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Brambory přendejte do větší mísy, přidejte naloženou cibuli i se zbylým nálevem, nasekaný kopr a bílou zálivku. Jemně promíchejte.
Salát nechte alespoň hodinu odležet v lednici – chutě se lépe propojí. Před podáváním případně dochuťte solí, pepřem nebo kapkou octa.
Tak to musím vyzkoušet, ten salát vypadá fakt zajímavě! Jen bych asi použila klasickou majonézu, vegan mi úplně nesedí.