Plněné ředkvičky s lahodným krémem vypadají úžasně. Vydlabat je není zase tak těžké a výsledný efekt i chuť jsou prostě skvělé.
Potřebujete:
✿ 12–15 velkých ředkviček
✿ 1/2 svazku kopru
✿ 150 g čerstvého sýru
✿ 50 g změklého másla
✿ 50 g smetanového taveného sýru
✿ sůl
✿ 1 špetku bílého pepře
✿ čerstvou petrželku
1. Kopr opláchněte, osušte a nasekejte ho najemno. Čerstvý sýr, tavený sýr a změklé máslo dejte do misky a dobře vyšlehejte do krémové konzistence. Přidejte nasekaný kopr, osolte, opepřete a nechte v chladu rozležet alespoň 30 minut.
2. Ředkvičky důkladně omyjte, osušte a seřízněte vršky. Vnitřky vydlabejte malou špičatou lžičkou – nejprve krouživým pohybem vyhlubte menší důlek, pak spirálovitě postupujete opatrně do hloubky.
3. Vnitřky vydlabaných ředkviček posolte a lžičkou je naplňte připraveným krémem. Navrch je ozdobte lístky čerstvé petrželky a podávejte.
Tyjo, to je teda originál! Ještě jsem neslyšela o plněných ředkvičkách, ale určitě zkusím!
Vypadá to moc zajímavě, ale nejsem si jistá, jestli zvládnu to vydlabávání ředkviček. Asi to bude chtít trénink.
Miluju kombinaci kopru a sýra, určitě to zkusím při příštím pikniku! Věřím, že to bude hit!
Nikdy bych neřekla, že ředkvičky mohou být tak elegantně prezentované. Zkusím to jako překvapení na večeři s přáteli!