Skvěle se hodí na snídani, ale i k odpolednímu kafíčku či čaji.
Ingredience:
250 ml mléka
100 ml perlivé vody
2 vejce
150 g hladké mouky
špetka soli
1 lžíce cukru krupice
olej
lístky máty
Na náplň:
250 g měkkého tvarohu
1–2 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150–200 g jahod
javorový sirup
Postup:
V míse vyšlehejte vejce s mlékem, perlivou vodou a špetkou soli. Přisypejte mouku a cukr a promíchejte.
Na pánvi s trochou oleje postupně smažte tenké palačinky z obou stran dozlatova.
Smíchejte tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte sirup dle chuti.
Každou palačinku potřete tvarohovou náplní, vyskládejte nakrájené jahody a přeložte ji nebo zatočte.
Palačinky ozdobte lístky máty.
Palačinky s tvarohovou náplní jsou klasika, kterou nikdy neomrzí. Navíc s přidanými jahodami a javorovým sirupem to musí být dokonalé.
Tyjo, už se vidím v kuchyni, jak to zkouším. Tohle je určitě super recept pro víkendovou pohodičku.
Palačinky s jahodami a tvarohem zní jako perfektní kombinace pro sobotní snídani. Myslím, že máta tomu přidá skvělý svěží nádech!