Krásně nadýchané a vláčné muffiny připomínají bublaninu, ale jsou ještě lepší.
Ingredience:
250 g hladké mouky
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr (10 g)
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 vejce
200 ml mléka
80 ml rostlinného oleje
1 lžička vanilkového extraktu
150–200 g čerstvých jahod (nakrájených na malé kousky)
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C (horní/dolní ohřev). Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky (pokud máte silikonové, je to ještě lepší).
V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl.
V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte mléko, rostlinný olej a vanilkový extrakt.
Spojte suché a mokré suroviny. Rychle, ale důkladně promíchejte.
Jahody nakrájejte na malé kousky a opatrně je vmíchejte do těsta.
Rozdělte těsto do formiček (cca do 2/3 výšky košíčků).
Pečte je přibližně 20 až 25 minut, dokud nebudou krásně zlatavé.
Nechte vychladnout a pak je můžete vyndat.
Ty muffiny budou super kafe klidu s kamarádkou. Nemůžu se dočkat toho pocitu, až je ochutnám!
Mám ráda pečení, ale tohle vypadá fakt jednoduše. Myslím, že to zvládnu. Děkuji za inspiraci!
Recept zní skvěle, hlavně mě zaujala kombinace jahod a vanilky. Určitě si tenhle recept vytisknu a vyzkouším ho co nejdříve!
Tyhle muffiny vypadaj, že budou fakt mňamka! Skočím do obchodu pro jahody a určitě to vyzkouším. Díky za recept!