Rizoto s krevetkami a vařeným chřestem si zamilujete.
Potřebujete:
✿ 1 svazek zeleného chřestu
✿ 1/2 hrnku rýže arborio
✿ 300 ml drůbežího vývaru
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžičku cukru
✿ 6 loupaných krevet
✿ 1 šalotku
✿ 25 g parmazánu
✿ 1 dl bílého vína
✿ 2 lžíce másla
1. Chřestu odřízněte konce a vařte ho ve vodě s cukrem a solí cca 5 minut. Slijte, vodu uchovejte, propláchněte studenou vodou a nakrájejte. Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte nakrájenou šalotku. Přidejte krevety, orestujte ze všech stran a dejte stranou.
2. Na pánev nasypejte propranou rýži a chvilku pražte. Přilijte víno, nechte odpařit alkohol a přilijte naběračku kuřecího a chřestového vývaru. Až se vývar vsákne, přidávejte střídavě další naběračku vývarů, dokud se rýže neuvaří.
3. Přidejte polovinu nastrouhaného parmazánu, promíchejte, případně dochuťte solí a pepřem. Přidejte chřest a krevety a podávejte posypané parmazánem.
Hmm, rizoto s krevetami a chřestem? To zní luxusně! Musím to zkusit, až přijede návštěva. Tohle by mohlo být fakt fajn překvapení.
Tohle rizoto vypadá skvěle! Myslím, že fotky by tomu mohly dodat ještě víc šmrncu. Uvažuju, že to někdy zkusím uvařit.