Skvěle se hodí na snídani i k večeři. Podávejte ji s opečeným toustovým chlebem.
Ingredience:
4 vejce
200–250 g čerstvého špenátu
1 menší cibule
1–2 stroužky česneku
2 lžíce oleje nebo másla
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
trocha smetany nebo lžíce zakysané smetany
nastrouhaný sýr na posypání
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a krátce osmahněte dozlatova.
Přidejte nasekaný česnek a po pár vteřinách i čerstvý špenát. Restujte asi dvě minuty.
Osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Pokud chcete krémovější výsledek, přidejte trochu smetany nebo zakysané smetany a promíchejte.
Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého vyklepněte jedno vejce. Osolte je a nechte pomalu ztuhnout na mírném plameni pod pokličkou (nebo je krátce zapečte v troubě, pokud máte pánev vhodnou do trouby).
Posypejte sýrem podle chuti a podávejte ideálně s čerstvým pečivem nebo lehce opečeným toustem.
Tohle je hustý! Trochu se bojím, že se mi ten špenát připálí, ale zkusím asi menší plamen. Těším se na to!
Klasika! Zároveň jednoduché a tak vynikající. Přidání muškátového oříšku je skvělý nápad, dodává to celé omeletě zajímavou chuť.
Špenát a vejce jsou perfektní dvojka, moc se mi líbí přidaný česnek. Jen mám problém s opečením cibule, vždy trochu přepálím.
Tahle omeleta je suprová vec! Špenat mám ráda, a když se spáruje s vejci, tak je to prostě bomba. Jen se mi občas stane, že vejce nejsou zcela ztuhlá, ale to se dá vylepšit.
Tohle vypadá úžasně! Miluju rychlé recepty na večeře a tenhle vypadá naprosto ideálně. Určitě zkusím přidat více sýra.
Na špenátovou vaječnou omeletu se už dlouho chystám! Skvělá kombinace chutí a určitě výživná snídaně. Díky za tip na opečený toust.