Místo ricotty můžete na koláč použít i obyčejný tvaroh nebo Lučinu. Bylinky přidávejte podle chuti.
Ingredience na 4 porce:
Na těsto:
● 250 g hladké mouky
● 1 vejce
● 125 g másla
● 1 lžička soli
Na náplň:
● 500 g ricotty
● 3 vejce
● 2 lžíce nasekané petrželky
● 200 g zeleného chřestu
● 100 g nastrouhané goudy
● sůl
● pepř
Postup:
Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, pokrájené změklé máslo a vejce. Vše důkladně propracujte. Hotové těsto napěchujte do formy pomocí prstů. Vytvořte okraje. V míse promíchejte ricottu s petrželkou a jedním vejcem.
Směs osolte a opepřete. Z chřestu odkrojte konce a pak ho nakrájejte na kousky. Náplň naneste na těsto a uhlaďte ji. Vyskládejte na ni chřest. Zbylá vejce prošlehejte, osolte a promíchejte se sýrem. Směs naneste na koláč. Vložte do trouby předehřáté na 190 0C a pečte 35 až 40 minut.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč