Lahůdky v aspiku jsou stále oblíbené – a vejce mezi nimi nemůže chybět. Podle chuti do něj můžete přidat např. i hrášek, nakrájenou papriku, kyselou okurku apod.
Potřebujete:
✿ 2 vejce natvrdo
✿ 150 g šunky vcelku
✿ hrst čerstvé petrželky
✿ 200 ml láku z okurek
✿ 1 balíček čiré práškové želatiny
✿ 1 lžičku sezamového oleje
1. K láku od okurek přilijte 200 ml vody. Do části tekutiny nasypte želatinu (podle návodu na obalu) a nechte ji nabobtnat. Pak ji na horké vodní lázni rozehřejte a smíchejte se zbylou tekutinou.
2. Plastové misky vytřete lehce olejem, na dno nalijte vrstvu želatinového roztoku a nechte jej v chladu ztuhnout. Šunku nakrájejte na kostičky a nasypejte do misek.
Vejce natvrdo nakrájejte na silné plátky, položte je na šunku a lehce posypejte najemno nasekanou petrželkou.
3. Vše opatrně zalijte zbylou želatinou a dejte vychladit a ztuhnout do lednice na několik hodin, nejlépe do druhého dne. Pak opatrně vyklopte na talířky a podávejte ozdobené petrželkou, případně se zeleninovou oblohou.
Aspik je naprostá klasika, která nikdy nezklame. Ráda vybírám vydařené recepty a tento vypadá na další kousek do mé sbírky!
Aspik mám ráda, dělám ho nejradši na rodinné oslavy. Tohle vypadá jako fajn recept, hlavně když se dají přidat další ingredience podle chuti.
Zdá se to být dost jednoduché na přípravu. Určitě to vyzkouším, vejce se šunkou jsou pro mě osvědčená klasika, navíc v aspiku to vypadá hezky na talíři.
Vypadá to skvěle! Vajíčka a šunka jsou osvědčená kombinace, s aspikem to může být senzační pohoštění na večer s přáteli.
Hele, já si s aspikem moc netykám, ale tohle mě docela nalákalo. Mrknu na to a možná se do toho pustím, i když jsem v kuchyni spíš za amatéra.