Když si připravíte odlehčenou verzi brownies s rostlinnou šlehačkou, můžete k nim bez výčitek přidat smetanovou zmrzlinu.
Ingredience:
● 2 vejce
● 200 g červených fazolí z konzervy
● 1 lžička prášku do pečiva
● 30 g celozrnné mouky
● 50 g kakaa
● ½ lžičky skořice
K podávání:
● 1 vanička vanilkové zmrzliny
● 200 ml rostlinné šlehačky
● 100 g hořké čokolády
Postup:
Troubu zahřejte na 180 °C. Fazole důkladně propláchněte a rozmixujte na hladkou hmotu. Přidejte mouku, vanilkový cukr, vejce, mletou skořici, kakao, prášek do pečiva a vše promixujte. Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Vejce vyšlehejte do pěny.
Přidejte mléko, vanilkový extrakt, mouku, protein a vše dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Těsto nalijte do pekáče vyloženého pečicím papírem a brownies pečte přibližně 25 min.
Těsto by mělo být na povrchu lesklé a pružné. Brownies nechte zchladnout. Ušlehejte rostlinnou šlehačku a nasekejte čokoládu. Nakrájejte brownies a podávejte se zmrzlinou, šlehačkou a čokoládou.
Příprava: 40 min
Cena: 120 Kč
Tak tohle musím nafotit pro svůj blog s recepty! Kombinace rostlinné šlehačky a fazolí vypadá zajímavě.
Recept na brownies s červenými fazolemi mě zaujal. Je to skvělý způsob, jak odlehčit moučník a přitom zachovat skvělou chuť.
Recept vypadá velmi moderně a zdravěji. Fazole v dezertu určitě přidají něco speciálního. 🙂
Nedávno jsem viděla film, kde jedli brownies s různými náplněmi, ale fazolem bych nečekala. Zkusím tuhle kombinaci!
To zní skvěle! Mám ráda kombinace čokolády a zmrzliny, určitě to udělám na příští rodinné setkání.
Wow, tuhle verzi brownies musím zkusit! S těma fazolama je to fakt zajímavý. 🙂